Om Uldstorken

Jeg vil gerne fortælle lidt mere om alle mine overvejelser, strategier og valg af materialer. Det hele startede med, at jeg fik en forespørgsel på min systue, om jeg kunne sy tyngdedyner til babyer. Kravet var, at dynerne skulle kunne vaskes, være lugtfrie og lydløse og frem for alt ikke indeholde plastik. Jeg gik i tænkeboks, undersøgte det eksisterende marked, eksperimenterede med naturprodukter såsom raps, hestebønner, kirsebærsten, vindruekerner, hvedekerner mm. Ens for dem alle var, at de ikke var velegnede til vask. Jeg prøvede også at varmebehandle for at stoppe spiringsprocessen, men selvom det til dels lykkedes, var de alt for svære at tørre efter vask. Erfaringsmæssigt ved jeg også, at der er stor risiko for, at der på sigt kan gå dyr i dem, som vi kender det fra melprodukter. Derudover havde de alle enten en form for lugt eller forskellige raslelyde.

Bornholmsk inspiration

Uld & bornholmske strandsten

En vandretur til middelalderruinen Hammershus, der er beliggende på Bornholms nordligste punkt med en fuldstændig storslået udsigt ud over Østersøen, skabte idéen med at filte uld til kugler. Hele området var nemlig den dag fyldt med de sødeste og mest bedårende Hammershus lam.

Jeg gik straks i gang med at filte, og efter de første forsøg indså jeg hurtigt, at filtkuglerne ikke var tunge nok. Derfor måtte der noget indeni, og så var det bare så indlysende at bruge strandsten fra de bornholmske strande.

Denne opgave blev en succes, og derfor har jeg nu valgt at lave min egen webshop, så andre også kan få glæde af mine tyngdedyner.

Hammershus

Lam & uld

Strandsten

Perfekt tyngde

Filtkugler

Lyd- & lugtfrie

Strandsten

Alle mine produkter skal være så autentiske og bæredygtige som muligt. Derfor har jeg valgt at håndplukke mine strandsten, så naturen ikke belastes unødigt med diverse sorteringsmaskiner og transport.

Det er især på kysterne ved Teglkås, Arnager og Årsdale, at jeg samler mine strandsten. Hver gang jeg samler sten, samler jeg også rigtig mange glasskår, så når du køber en af mine tyngdedyner, kan du være helt sikker på, at jeg samtidig har taget de glasskår med hjem, der lå og flød på stranden.

100% ren uld

Den kartede uld har jeg valgt at købe fra Hjelholt Uldspinderi på Sydfyn, da det er vigtigt for mig at støtte danske virksomheder.

Deres produktion drives med omtanke og respekt for naturen, og derfor falder det i god tråd med mine værdier.

Miljømæssig omtanke

Filtningen er udført med omtanke for miljøet. Processen starter med almindeligt knofedt. Herefter bruger jeg vandspare programmet på min vaskemaskine, og udnytter kapaciteten max., hver gang jeg producerer filtkugler. Hertil kommer al energien fra vores solceller.

Bolstret, som er yder betrækket på dynen, er certificeret og testet fri for sundhedsskadelige stoffer. Det er 100% bomuld med en meget fin vævning, der gør den ekstra slidstærk.

Genanvend & spar

Baby tyngdedynen har en blød spiral-lynlås uden skyder i dynens højre side. Junior-tilkøbs dynen har en tilsvarende lynlås med skyder og beskyttelses flap i venstre side. På den måde kan du genbruge din baby dyne ved at lyne den nye og gamle babydyne sammen, som derved forvandles til en junior dyne.

Det halverer dine omkostninger, når dit barn er vokset fra baby dyne til junior dyne. Du kan også nøjes med at vaske den ene del af dynen, som er beskidt. Dette gør en kæmpe forskel for miljøet og er en lille hjælp for HELE verdenen.

Indpakning & Emballage

Indpakningen er også gennemtænkt, bæredygtig og genanvendelig. Tyngdedynen er nemlig flot indpakket i 100% bomuld dobbelt gaze, som kan anvendes til uanede formål såsom nusseklud, vaskeklud, stofble, gylpeklud, ammeklud mm. – en ekstra bonus for dig og din baby.

Som forsendelses emballage har jeg valgt en miljøvenlig fleksibel papæske med en variabel højde således, at jeg kan undgå unødvendigt pakkefyld. Papæsken forsegler jeg med en miljøvenlig papirtape og en pakkelabel. Både tape og label kan, grundet de materielle egenskaber, genindvindes sammen med emballagen, hvor andre tapetyper ofte skal fjernes inden pappet kan genindvindes.

Vask & Pleje

Tyngdedyne og pusledyne kan begge vaskes op til 60 grader og tørretumbles eller bare lufttørres. De mister på ingen måde form eller effekt, og de krymper heller ikke, da bolster (betrækkes) er vasket inden produktionen. Brug helst flydende vaskemiddel, da det er mest skånsomt for miljøet, materialerne og din maskine. Har du købt en junior tyngdedyne anbefales det at dele dynen og vaske af 2 omgange.

For at mindske unødig slid på bolsteret, anbefaler vi, at man anvender dynebetræk, og på den måde mindsker man også nødvendigheden af vask af selve tyngdedynen.

Betræk til pusledyne skal vaskes ved 40 grader og kan tørretumbles.

Min rejse mod at blive 100% økologisk, GOTS-certificeret og bæredygtig

Det er en lang, dyr og kompliceret rejse at blive certificeret. Som en start har jeg valgt, at de materialer (stoffer) som jeg bruger er certificeret, og dermed testet fri for sundhedsskadelige kemikalier.

Lige nu er spiral-lynlåsen i plastik, da jeg ikke har kunnet finde andre holdbare løsninger. Alternativt ville være stropper eller knapper, men det er sårbart, da en lille fod let kan sidde fast i sprækkerne og derved sparke hul i bolsteret. Her har jeg altså vægtet værdien af at kunne genbruge og opgradere baby tyngdedynen til en junior tyngdedyne højere. Kender du til en bedre løsning, er du meget velkommen til at kontakte mig.

Ønsker du mod forventning at skaffe dig af med din tyngdedyne, må du meget gerne sende den til mig, uanset hvilken stand den er i. Jeg betaler gerne fragten. Jeg kan nemlig sagtens genbruge filtkuglerne ved at filte et nyt tyndt lag uld omkring hver enkelt kugle.

Tak fordi du læste med!

Jeg håber du kunne mærke min passion for produktet

Har du spørgsmål til mine produkter, er du meget velkommen til at kontakte mig allerede i dag på

mette@uldstorken.dk